Kurum Adı : Oltu İbn - i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://oltuibnisina.meb.k12.tr
Adres : Yasin Haşimoğlu Mahallesi. Narman Caddesi.No 6 OLTU/ERZURUM

VİZYON
VİZYONUMUZ Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin vizyonu, sağlık sektöründeki ara insan gücü alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde saygın ve tercih edilen, alanında değişim ve yenilikçiliğe önder olan, rekabet gücüne sahip, mensubu olmaktan gurur duyulan öncü bir eğitim kurumu olmaktır.

MİSYON
MİSYONUMUZ Türk Milli Eğitimin amaçlarına uygun, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, manevi değerlerini benimsemiş, teknolojiyi en iyi kullanabilen, kutsal varlık olan insana hizmet etmeyi meslek olarak seçmiş, sağlık sektöründeki gelişmeleri yakından takip edip, bu gelişmelere uyum sağlayabilen meslek elemanı yetiştirmektir.

BAŞARILAR
Okulumuz2011-2012 Eğitim öğretim yılında YGS değerlendirmesine göre ilimizdeki tüm meslek liseleri içerisinde ikincilik, Anadolu sağlık Meslek liseleri içerisinde birincilik il geneli tüm liseler arsında 24. lük elde etmiştir.

Öğretmen Sayısı : 23
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 235
Öğretim Şekli : NORMAL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.00-16.40
Derslik Sayısı : 11 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : KALORİFERLİ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Erzurum 113 km Narman 30km,Olur 60 km Şenkaya 55 km Tortum 70 km Ardahan 110 km Artvin 160 km Kars 160 km Ağrı 200 km
Ulaşım : Erzurumdan 07-17 saatleri arası otobüs terminali ve semt garajından Oltuya gelen otobüs ve dolmuşlar mevcuttur.Ardahana giden yol oltudan geçektedir. Diğer komşu illerden aktarmalı olarak gelinebilir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Okulumuz ilçe merkezinde devlet hastanesi yanında Narman Ardahan Olur İlçelerinden gelen yolun buluştuğu kavşak noktasında bulınmaktadır.İlçemizde konut sıkıntısı bulunmamaktadır .Kaloriferli dairelerin kiraları aylık 350-500 tl arasında değişmektedir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: